Før du oppretter faktura, bør du gjøre disse forberedelsene.

Fakturaen består av to deler: periode og mal

I perioden definerer du hvilken periode kontingenten skal gjelde for, og pris på kontingenten for denne perioden. Her definerer du også hvem som inngår i en eventuell familierabatt. I malen velger du tittel og tekst på faktura, forfallsdato og bankkonto

Oppretting av faktura skjer i tre steg:

1. Opprett periode
  2. Opprett mal
  3. Velg mottakere

Du kan også sjekke ut video-kurs for disse tre punktene.

Slik gjør du

1. Gå til Fakturering i menyen til venstre

2. Gå til Fakturaer

3. Klikk på Ny faktura

Opprett periode

4. Klikk på Ny periode

5. Fyll ut feltene og klikk på Lagre

6. Velg perioden du opprettet

(Du kan redigere perioden ved å klikke på blyanten)

7. For å gå videre, klikk Neste

Opprett mal

8. Klikk på Opprett mal

9. Fyll ut feltene:

• Velg kontonummer som fakturaen skal betales til (hentes direkte fra foreningens Innstillinger i Orginn)
  • Velg antall dager til forfall, f.eks. 21 dager
  • Huk av hvis du ønsker èn faktura per husstand, der forelder/verge er fakturamottaker
  • Velg tittel som skal vises på faktura, f.eks. "Medlemskontingent Grenland Gartnerklubb"
  • Skriv inn innhold/fakturatekst som skal vises på faktura, f.eks. litt om foreningen, medlemskap og hva kontingenten går til.
  • Klikk Lagre

10. Velg malen du opprettet, og klikk Neste

Velg mottakere

11. Velg mottakere ut ifra alder og/eller medlemstype. Lar du disse feltene stå tomme, så opprettes faktura for alle aktive og inaktive medlemmer i foreningen: altså alle som er Medlem, Støttemedlem, Frivillig eller inaktiv. Det opprettes ikke faktura for personer med Avsluttet medlemskap. Gå til Medlemmer i Orginn for å oppdatere medlemslisten.

For å velge enkeltmedlemmer, huk av "Enkeltfaktura", og huk av de personene du ønsker å fakturere

OBS! Dette kan føre til at faktura ikke blir slått sammen til familiefaktura

12. Klikk Neste når du har valgt mottakere.

Legg merke til antall mottakere ved å se nederst til høyre

Greit å vite: Orginn oppretter maks én faktura per mottaker per periode. Dette er for å unngå at personen skal få flere kontingent-fakturaer for samme periode, hvis du fakturerer i flere omganger.

13. Kontroller detaljene i bekreftelsen og klikk Opprett faktura. Faktura bli opprettet, men ikke sendt.

Det kan ta noen minutter å opprette mange fakturaer.

Les også: Send faktura