Du kan sende kontingent-faktura til dine medlemmer direkte fra Fakturering i Orginn.

Før du setter i gang bør du gjøre noen forberedelser.

Brukertilgang

Brukertilgang i Orginn gis ut ifra din rolle. Rollene Økonomiansvarlig og Regnskapsmedarbeider har tilgang til å behandle fakturaer.

Medlemslisten må være oppdatert

Faktura kan bare opprettes for de som har et medlemskap i foreningen din. Derfor er det viktig å sørge for at medlemslisten under Medlemmer er oppdatert før du oppretter en faktura. Både aktive og inaktive medlemmer kan få faktura.

1. Avslutt medlemskapet til personer som har meldt seg ut av foreningen slik at disse ikke får faktura
  2. Legg til nye medlemmer, hvis noen mangler i medlemslisten
  3. Endre type medlemskap dersom noen er registrert med feil medlemskapstype. Dette er spesielt viktig dersom dere ønsker å ha ulikt beløp på kontingenten på ulike typer medlemskap.

Foreningens opplysninger under Innstillinger i Orginn må være oppdatert

Noen av opplysningene du har registrert under Innstillinger i Orginn, vil vises på faktura. Sjekk derfor at dere har registrert riktige opplysninger:

NB! Dersom opplysningene nevnt over IKKE er registrert i deres innstillinger, vil ikke faktura kunne sendes. Sørg derfor for at dere har lagt inn både logo, kontonummer, organisasjonsnummer, navn, adresse, epostadresse og telefonnummer.

Eksempel på faktura fra Orginn:

Les også: Opprett faktura