Denne artikkelen viser hvordan du kan importere flere betalinger samtidig fra en fil. Klikk her for å se hvordan du enkelt registrerer betaling på én faktura.

1. Hent betalingene fra nettbanken, og eksporter til en Excel-liste

Listen må minimum inneholde betalingsdato, betalt beløp og melding (fakturanummer).

2. Sjekk at fakturanummer står riktig i meldingsfeltet, og rett opp eventuell feil.

Meldingen er forhåndsutfylt og mottaker trenger bare å godkjenne eFakturaen. I enkelte tilfeller redigerer mottaker meldingen, eller det skjer en feil som gjør at melding ikke vises riktig på betalingen. På disse betalingene må du finne riktig fakturanummer og rette opp meldingen direkte i excel-filen, før du importerer betalingene.

Fakturanummeret må skrives slik: Fakturanr:[mellomrom][fakturamunner]

Her er et eksempel på hvordan det ser ut: Fakturanr: 341455

3. Lagre filen med formatet CSV UTF-8 (kommadelt fil for Excel). Du finner en eksempel-fil vedlagt nederst i denne artikkelen.

4. Gå til Import

5. Klikk på Select files..

6. Marker filen, og velg Åpne

7. Betalingene vil vises slik som dette

8. Definer hvilke kolonner som inneholder hva, ved å velge fra listen: Betalingsdato, Beløp og Melding

Slik skal det se ut når du har valgt Betalingsdato, Beløp og Melding

9. Klikk på Importer

10. Velg Last ned importerte rader for å se rapporten fra importen.

I det oransje feltet vil du se en oppsummering av importen.

I rapporten finnes det nå en kolonne helt til høyre, som heter Orginn Message

Orginn Message kan være:

• Vellykket registrert
  • Fakturaen er allerede betalt
  • Fant ikke faktura
    • Dette betyr at meldingen sto riktig, men fakturanummeret finnes ikke
  • Klarte ikke å finne fakturanummer i meldingsfeltet
    • Meldingen er ikke skrevet riktig
    • Dette kan skyldes at betaler har overskrevet den forhåndsutfylte meldingen, som gjør at Orginn ikke klarer å lese den

Du kan manuelt rette opp meldingen for betalingene som ikke ble importert og importere disse på nytt, eller registrere disse betalingene direkte på fakturaen det gjelder.